Didiek & Dewi WDREW

Keluarga ini adalah pasangan alumni kasmaji dan kebetulan juga seangkatan. Yang istimewa dan menjadi kenangan teman-teman adalah nama Dewi yang panjang bukan main. Singkatannya saja masih cukup panjang : SHW Dewi REWR.

dewi

Dewi, 14 Nov. 2007

didik

Didik dan Adrian, 15 Oktober 2007

11 Replies to “Didiek & Dewi WDREW”

  1. Nuwun 1000 Mbak Dewi, terus terang selama ini di dalam “pengasingan” saya dari kancah alumnus mungkin panjenengan satu2nya sosok yg sulit saya lupakan. Nuwun 100 juga Mas Didik, bukan apa2 tapi memang panjangnya nama Mbak Dewi mrpk satu hal yg unik dan saya belum ketemu saingannya. Padahal lumayan wis pirang2 propinsi tak ambah kok yo durung terpecahkan rekornya. Lha kok jebul bareng wis dobel malah “WDREW”ne ditambah “R”, opo tumon? Lha yen putra/putrine asmane ngalahake ibuke ora?

    Btw, temens aku kok durung krungu swarane konco2 sing daerah kidul yo. Mbok tulung yen ono sing cerak dijawilke ben ngetok, kaya ta : – tanggaku sing paling tangga ya Bu Dokter Retno E. Sarodjo, – bocah lor tanggul Mas Joko Raharjo sing mestine wis ganti jeneng Harjo Ra Joko.

    Salam kangen,

  2. Hayo Om Budi kelingan ora singkatan ne opo? nek merasa berkesan.. Nek ora salah WDREW singkatane (nyuwun sewu Om D2K, nek salah),

    W: aku lali..(Wahyuni ?)
    D: Dyah
    R: Retnowati
    E: Endah
    W: Werdiningsih (sing iki ketok e salah)?

    nek 100 % bener berarti aku termasuk fans e berat e Dewi,
    he he he
    Salam
    KBI

  3. Yen ora salah lengkape :
    [S]ri [H]artati [W]ulandari [D]ewi [R]etnowati [E]ndang [W]erdiningsih

    We ladalah, jebul akeh tenan sing karan Retno. Dadi ora salah yen anakku jenenge Retno kabeh.

    Mekaten saderek, yen luput nggih ngapunten, yen leres nyuwun hadiahe to?

  4. Nderek komentar mas Budi.
    Dewi sejak SMP memang daya tariknya ada di nama. Ada unsur misterius di balik singkatan nama yang panjang, gampang kebalik-balik (dan lama buat nginget2).
    Maklum latah di jaman ORBA yang kebanyakan Singkatan.

    Yang bisa mengalahkan “WDREW” cuma WD-40 dan Hyundai A to Z .

    Sing duwe bojo Dewi ..ora oleh protes..

  5. Mas Budi,

    Dilalah panjenengan nyebut dr Retno E Sarodjo..lha mbok dijawil di aturi aktif di milis atau fb tho,..kangen sekali dengan teman kita yang satu ini. Dulu waktu masih sekelas di I IPA 6 Retno itu lugu dan Polos..walaupun sering di goda Pak Slamet (Guru Matematika) dan namanya di ganti “Betty” dia senyum saja nggleges tidak ada emosi..stay cool..Bagaimana khabar Retno sekarang ? salam kangen ya

    Dewi n Didik… kemisteriusan namamu sampai 30 th masih menggelitik rasa penasaran teman-teman. Coba kalau diuraikan maknanya; [S]ri = Wanita Utama Sri adalah Dewi Padi istri Batara Wisnu,[H]artati = Wanita yang memiliki kebesaran hati, [W]ulandari = Wajahnya memancar bagaikan bulan purnama, [D]ewi = bidadari, [R]etnowati = permata diantara wanita, [E]ndang = gadis cantik, [W]erdiningsih = asal jati diri wanita.

    Wow…ternyata namamu feminin sekali…bagaimana Dik? sudah terbukti?

  6. Mbak Ira (dudu Mbok Iro kembange opo to?), asline ora sah didawuhi aku yo kepengin banget njawil Jen(g) Retno Sarodjo. Ning wong nyatane yo durung weruh papane, dadi yo tak sabarake dhisik. Bab sebutan “Betty” soko P Slamet sing kancane Soplo lan Dalikuk aku yo eling banget. Lha Honda bebeke P Slamet opo yo isih ono, yen ono bisa tak suwun nggo koleksi.
    Kembali ke “Retno”, aku sekelas justru stelah kls 2-3, bener pancen cool. Sakjane aku tonggo paling cedhak, wong sebelahan persis. Ning karan bocah clingoez, arep dolan omahe wae aku minggrang-minggring.
    Lha sing ono crito maneh iki sakelingku malah Anto Setyobudi, pas ultahe Retno suguhane ono endhog sing wis diiris-iris dadi loro. Anto nyelathu “wah ayame ono silet neng sil..te”, eh lha kok ono Ibune neng mburine Anto. Opo tumon? kapokmu kapan…?

  7. @ Didiek RD : Ojo mumet-mumet Dik, nikmati saja…Dewi ki sabar lan lembah manah, pas dadi putri Solo..ora koyo aku sing yak yak-an mulane karo Bapak di dawuhi ngangsu kawruh ing babagan kabudayan lan tari…ning yo sok sok tomboy ne isih kumat je…he..he gawan bayen, sing penting bojoku ora protes.

    @ Boedi : ternyata memori kita pada Pak Slamet sama..he..he kok dudu ilmune yo sing nyantel.
    Yen soal ibunya Retno, aku yo luwih segen timbang Bapake Retno.. mungkin amargo Bapake Retno konco sak kolega karo kangmas iparku sing pambajeng alm dr Maskoenaryo SpK.

  8. @Ira : Ohh makaten to? Lha Bapa lan Ibunipun Retno Indar kadosipun inggih sampun jenat kok.
    Lha anakku ki yo klebu tomboy lho Jeng, wong senenge yo motoran, malah nganti saiki motore kudu sing koplingan. Ning yen babagan tari lan budaya Jawa yo rada kangelan, soale uripe “nomaden”, wiwit saka Bandung, Papua, Lombok, Jateng. Yen kagungan ilmu lan pengalaman sing manfaat tumrap anakku nyuwun dishare nggih?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *