Warga “njeron beteng” dan sekitarnya

Banyak teman2 Kasmaji 81 yang tinggal di lingkungan Kraton Surakarta karena kekerabatan mereka dengan kaum ningrat kraton. Teman-teman yang tinggal di sekitar kraton seperti di alun-alun kidul, Gading dan sekitarnya sering ampir-ampiran untuk sekedar kongkow, belajar bersama, atau… jajan “hik”

dengan-pak-jarwo-di-rumah-iwan

agung

18 Replies to “Warga “njeron beteng” dan sekitarnya”

  1. Sing jelas jelas aku mung lagi kelingan 3 ki : Bambang terus ngarepe sing klambi kotak2 Agung (omahe Gading) plus BRM Joko sing liyane lagi di eling2…

  2. Mungkin untuk nyumbang pengeling-eling, ning yen bener lho ….. (dari ki-ka, foto bag. bawah : Hermawan KB; Moch. Agung Ratmawan; Pak Djarwo …. foto atas : Bambang Prasetyo; Meinu Sadariyo; Zainuddin Fannani; 2 kawan sebelahnya…ga’ inget … terakhir BRM Djoko Widodo )

    Nah, cuma kurang 2 … (semoga saja)… Siapa bisa bantu?

  3. Kepareng nambahi pangeling-eling wae, ning ora bisa njawab teka-teki:
    – Hermawan Koes Budiarto (Iwan) kuwi omahe Tamtaman, jaman SD yen aku dolan mrana ditraktir lotek.
    – Muhammad Agung Rahmawan, omahe Menangan(kidul Gading), Bapake AURI. nuwunsewu almarhum meninggale kapan ya?
    – BRM Djoko Widodoputrane Gusti Bardjo, omahe Baluwarti, sering ngajak aku golek sawo neng Kraton.

    Kebetulan ketiganya konco SD Kasatriyan, terus SMP 4 kecuali BRM Djoko Wid. Malah Iwan & Djoko sejak kls 1 s/d kls 6 mrpk pesaingku sing mesti rebutan posisi 1,2,3. Maaf bukan utk pamer lho, hanya betapa indahnya kenangan lama.

  4. Nyuwun sewu,… saya juga ex warga Baluwarti,.. iseng2 lihat foto di atas, walaupun bukan warga SMA 1, sebagian besar adalah teman2 seklas di SD Kasatriyan & SMP 4 (cuma 1 cawu),.. Hermawan, Budi Martoyo, Agung… sedangkan Meinu & Aji teman kuliah di Undip…. wah jadi nostalgia….
    Nuwun

  5. Ayo friends, sing alumni SD Kasatriyan dan SMP 4. Iki lho.. ketemu kanca lawas. Silakan di halo-halo

    @ mbak Happy, Baluwartine ngendi? Saya belajar njoged Anoman-Anggodo di Sitinggil waktu SD (gedung sebelah kandang kereta kae jenenge apa, ya?)

    Monggo nambah sesrawungan .

  6. Nuwun sewu ….

    Aku sakjane ya warga njeron mbeteng lho (Baluwarti-tembok jebol) …. ning SD-ne Pamardi-Siwi ….

    lan ajar njoged nyang Sasana-Mulyo …. malah wektu awal kuliah nyang Sastra-Inggris (mbiyen pancen kuliah ndobel) … ajar njoged nyang njero kraton karo partner tariku : GRAy Koes Soewijah …

    Makaten …

    -TAgt-

  7. Nuwun sewu mas,.. kulo jaler (mas,,,!),.. dulu saya di Baluwartinya 200 m sebelah barat SD Kasatriyan,.. rumah antara Ngabean dg Brotodiningratan… yg dulu ada pohon duwet nya..

    belajar nari di sasono mulyo ya..!

    nyuwun direspon..
    wslm

  8. Weladalah, nyuwun pangapunten, mas Happy! Kula kinten putri, cinandra saking asmanipun (ora nyemak neng emaile ana “RM”-e). Leres, mbiyen ajar nari neng sitihinggil, kadhang neng Sasanamulya. Mbiyen SD-ku Kratonan bareng karo Icuk Sugiharto lan Darmasto..

    *lho, kok malah remembering elementary school ceritane? **

  9. Leres Mas DP punika rencang kulo, nanging nggih wonten lepatipun. Piyambakipun sanes Mbak wong sanes wanodya. Kamas Happy lengkapipun Happy Paringhadi Djoko Sulistiyono. Daleme njero mbeteng wetan dalem mBroto(cerak Lawang Gapit Kulon). Kulon kandang Kreta Kencono sing sok kanggo ajar njoged karan Sasono Mulyo.

    Yo wis mengko tak sambangane beliau…
    Tks.

    -boed-

  10. Meniko wonten sekedik informasi, menawi badhe dipun wontenaken reuni akbar 1 abad SD KASATRIYAN. Langkung jangkepipun saget tlp sdr Anom 08562980111

  11. duduk ki-ka : Hermawan Kusbudiarto aka Iwan (3B2), alm. Agung Rachmawan aka plui (3B5), Pak Djarwo (guru olah raga).
    berdiri ki-ka : Bambang Prasetyo aka Simbah aka Wasdul (3B2), Meinu Sadariyo (3B3), Zainudin FS aka dokter mesum (3B2) Joko Sapto Aji (3B3), wah yang satu ini malah aku nggak kenal karena bukan pengunjung tetap cafe ‘Iwan’ terakhir Ki Djoko Bodo aka dukun porno (3B2).
    Yud, foto neng sepur Semarang-Solo ana ora? kok ndudah foto2 lawas tho? aku dewe ora kelingan yen tau difoto, mergo aku ora seneng difoto (jarene kiyai Udin FS difoto nyendakke umur, wong kiyai kok percoyo ‘superstition’ )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WhatsApp chat